RSS

onsdag 14 juli 2010

Hemma igen

Igår kom vi hem till stan igen, runt 18-tiden. Vi fick "tur" med vädret upp, regn och mulet - med andra ord perfekt för en lång bilresa. Det blev ett stopp i Gränna påväg upp såklart, så nu sitter vi och smaskar på polkagrisar.

I Båstad hade vi det väldigt varmt och soligt alla dagarna vi var där, faktiskt. Havet var skönt, det var inte en enda manet som simmade omkring heller. Ossian kände på sanden och vattnet med fötterna, jättespännande tyckte han.

Vi bodde hos Johannes faster i Båstad, och på dagarna såg vi oss omkring i staden, gick i lite affärer, åt på restaurang och var nere vid havet. Vi tog också en tur till Hovs Hallar och Torekov, där min familj campade samtidigt som vi var där.
    Träffade Johannes kusiner gjorde vi också, och så var det ju en massa folk från andra delar av landet eftersom det är tennisveckorna nu. Vi kom som tur var ner till damernas, den riktiga invasionen startade väl igår när vi var påväg hem. Då möttes vi av en lång karavan av dyra bilar.

Det var en helt perfekt semester! Vi är skapligt sugna på att flytta till Båstad kan jag lova.
    Man blir ju också väldigt stolt över Ossian som har bott hemifrån ett långt tag nu och ändå har sovit hela nätterna och inte varit gnällig - inte ens när det var extremvarmt har han klagat.

Idag var det BVC på förmiddagen, han är nu 65,5 cm lång och väger 6590 gram. Han är med andra ord långsmal, men följer kurvorna bra. Han är väldigt duktig motoriskt, vi köpte honom en leksak med lite olika knappar att trycka på och han förstod direkt hur det fungerade att rulla och trycka på dem (jag tror inte att sköterskan trodde på oss riktigt). Det där med att ligga på mage gillar han fortfarande inte, men han håller ju upp huvudet och axlarna ordentligt och ser sig omkring och försöker åla sig fram (med huvudet i golvet, haha). Så har han börjat med att skrika rakt ut, väldigt gällt - verkligen kul. Snart kan han nog sitta i barnstol och vara med vid matbordet, man känner sig lite taskig när han ligger på golvet eller sitter i knät och smackar men inte får vara med och äta. Han vill så mycket som inte riktigt går ännu...!

Nu ska vi strax åka till mina föräldrars hus och hämta den packningen som blev kvar efter våra nästan två veckor där. Ikväll blir det att ta med datorn till mummi och visa henne, Ossians farfar och gammelfaster bilderna från västkusten.

// Sabina

0 kommentarer: