RSS

söndag 26 september 2010

Amerikanska pannkakor

Amerikanska pannkakor

De här pannkakorna är superlätta att göra och passar till en lyxig frukost. Servera med stekt bacon eller lönnsirap. Tillsammans med glass eller grädde och sylt blir de en mumsig efterrätt. Bakpulvret gör att de jäser i pannan.

För 10-12 stycken behövs:

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 msk socker
  • 2 ½ dl mjölk
  • 2 msk smält smör + smör till stekning
  • 1 ägg

Gör så här:

Blanda ihop de torra ingredienserna till smeten. Vispa sedan i mjölk, smör och sist ägget.
Stek pannkakorna i lite smör i en stekpanna. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända.

Jag kommer inte ihåg om jag redan har lagt ut det här receptet, men det tål ju att göras två gånger. Så goda, det blir såna till middag ikväll med lönnsirap och vaniljglass.

Ossian är fortfarande förkyld, men inte alls lika snorig längre. Dock lever han på välling för tillfället, idag har inte ens mammas tuttar dugt (heter det så?). Jag fick i honom lite, lite gröt, ännu mindre mat och pyttelite päron. Man känner att det skrapar på skeden, så tänder är det absolut på gång - men de syns inte mer än som vit fläck. Det verkar vara dem där nere som kommer först, men han är svullen på flera ställen i munnen. 

// Sabina (får se hur det här blogginlägget ser ut, nu i redigeringen blev det jätteknasigt)

0 kommentarer: