RSS

onsdag 15 september 2010

Sol?

Verkar ganska skönt ute, det är i alla fall en del blå luckor på himlen... En promenad lär det ju bli lite senare.

De senaste 4 dagarna har Ossian krånglat när han ska sova på dagen, plus att han vaknat på natten flera gånger. På dagen gallskriker han vid läggningen, och samma sak när han vaknar på nätterna. Men det är mest i sömnen på natten, tror jag, för han bara vänder på huvudet och somnar om när man kommer in och kollar. Ibland har han inte ens velat ha nappen, utan somnat direkt. Jag har ju funderat på om det är örat som spökar, men tror faktiskt inte det. När han är vaken är det ingenting, han ligger ju på rygg och leker utan problem. Och han är inte alls gnällig annars. Men igår på eftermiddagen och nu på förmiddagen gick det bra att lägga honom, samma sak på kvällarna. Då sover han gärna och ler när vi ska gå in i sovrummet.
  
Troligtvis är det någon "fas" de har vid runt 6 månader, för det är fler som verkar ha samma problem. Det kanske beror på att han nog håller på att lära sig stå i krypställning, för han buffar upp rumpan mer och mer när han ligger på mage. Då blir han överlycklig när han får beröm, hans favoritord just nu är "ååh vad duktig du är!". Då får han alltid ett solskensleende. Han har också blivit stadigare när han sitter i både stol och när man hjälper honom att sitta på golvet, några sekunder kan han sitta alldeles själv. Han gör bara lite fel när han envisas med att trycka ifrån med fötterna, eller så lutar han sig för mycket framåt och ska smaka på tårna. Det har varit nära faceplant några gånger... Han kan ju åla sig runt i en cirkel på golvet, och så backar han - som kräftorna! Han vill ta allting han ser.

Vi börjar bli ganska förväntansfulla inför dopet nu, men både jag och Johannes skulle behöva banta så att kläderna går att knäppa utan att de sitter som korsetter, haha! Men det vill jag ju inte göra eftersom Ossian ammar lite fortfarande. Om vällingen går bra nu så får han ta det istället, det ska bli skönt.
    På dopet ska Ossi såklart ha dopklänning, jag ska ha min studentklänning plus en svart cardigan, Johannes ska ha svarta kostymbyxor, vit skjorta och svart slips. Han hade ingen "decent" kavaj (vad heter det på svenska?) men det blir fint utan också!

Just nu håller de på att gräva upp vår gård, det känns som om man sitter i en baslåda ungefär - det vibrerar och mullrar i hela huset. Får se om Ossian vaknar av det...

// Sabina

2 kommentarer:

jenna sa...

heej, så där som ossian håller på om dagar o nätter de låter typ som casey va precis innan hon fick sin första tand. hon ville inte ha nått om nätterna men somnade om ganska fort efter ett tag... men de kan va tänderna som är på väg:) hur e de annars då?

Sabina sa...

Jaa, men så är det säkert! Hur såg hennes tandkött ut innan de kom fram? Tycker Ossian har vitt både här och där, men det är både på utsidan av tandköttet och i mitten eller hur man ska säga...!
Det är bra, hur är det med er? Skönt att komma tillbaka till Motala?