RSS

söndag 28 mars 2010

Ont i maaagen

Grabben har ont, ont, ont i magen. Jag bad om råd på familjeliv.se och fick massor svar direkt. Hoppas några hjälper. Det var i alla fall lite matnyttigare än BB-rådfrågningen, hon sa i stort sett bara att vi skulle köpa Minifom. Och så frågade hon om han inte bara var ivrig när han skulle äta, och det var därför han spände sig och höll på?
    Mmnjaee va?

Här är tipsen:
  • Massera magen medsols
  • Pumpa med benen mot magen
  • Lägga bebisen på mage över knät och massera över hela ryggen
  • Bära honom över armen med huvudet i armvecket och underarmen i magen
  • Minifom eller semperdroppar, vissa tycker semperdroppar fungerar bättre
Så ska vi väl göra några försök till med ersättningen, köpte en färdigblandad tetra Semper (vi har NAN-pulvret) och se om den smakar godare. Jag tror inte det är flaskan har problem med, utan mest smaken. Bröstmjölk i flaska gick hur bra som helst att äta.

En sväng till Maxi måste vi göra också, det börjar sina i förråden. Att gå och handla på Östenssons är ju lättast, eftersom det är närmast och inte kräver bilen, men det är ju inte direkt "ekonomiskt hållbart" i längden. Även om deras priser har blivit mycket bättre senaste året =)

// Sabina

2 kommentarer:

Lise sa...

Rapar han bra efter han har ätit och så då? Evelina hade också mycket ont i magen när hon var sådär liten men det gick iaf över tillslut :-) Jag provade det där mini men det funkade inte för Evelina iaf ^.^

Sabina sa...

Mjo, han brukar rapa ett par gånger medan han äter. Fast han sväljer antagligen mer luft än vad som kommer ut...! Vi får testa mini, funkar inte det kanske lite rapsolja kan smörja magen lite =)