RSS

tisdag 18 maj 2010

2-månaderskontroll

Idag har vi varit hos "farbror Doktorn" på tvåmånaderskontrollen, och allt såg bra ut. Ossian blev livrädd när han testade mororeflexen (där man släpper huvudet för att se om barnet slår ut med armarna) men annars gick det hur fint som helst. Jag passade på att fråga om hans naglar, som gör att han får små varprickar där nageln går in i kanten av fingret, men fick bara rådet att försöka fila nageln och tvätta med sårsprit om det blev varigt igen. Att långfingret är svullet la de ingen större vikt vid, hm.
    Fila naglarna som är så otäckt! Testade ju en sån där liten spädis-fil på BB, men den är ju också enorm jämfört med deras naglar.

Ossian vägde 5340 gram och var prick 60 cm lång idag. Han har inte gått upp lika snabbt som förut, men det var helt okej. Så nästa besök blir inte förrän han är tre månader, och då är det dags för de läskiga dubbelsprutorna i låren. Usch, stackars lilla killen...

Nu laddar vi för amningsmaraton och Desperate Housewives som vanligt. Mat idag får bli köttfärssås med pasta! Och på tal om mat så fick han smaka pyttelite rabarberkräm på fingret idag hemma hos Mommi, det var mumsigt värre kan jag lova...!

// Sabina

0 kommentarer: