RSS

måndag 24 maj 2010

Övralid

Här kommer inte inläggen i direkt kronologisk ordning!

Tänkte berätta lite om Övralidutflykten som faktiskt blev av i torsdags. Vi bestämde oss för att ta en chans med vädret och åkte iväg mot Nykyrka trots regn från och till. Vi stannade till vid kyrkan och kollade på mormors grav och i Asklunden där morfar ligger. Och sen bestämde vi oss för att där vore fint att döpa Ossian! Det är en söt kyrka och prästen är jättebra. Så ska ringa och höra om lediga datum nu i veckan, göra preliminär gästlista osv osv... Kanske att vi kan fika på Övralid sen, eller hyra en lokal tvärs över vägen från kyrkan.
    Dop i juli blir det väl i alla fall, när Johannes har semester.

Sen åkte vi vidare till Övralid, och flyttade över Ossi till vagnen. Precis när vi fått på regnskyddet och börjat gå mot Farfarsstugan så började det hällregna! Så vi knåpade in vagnen och beställde våfflor med hjortronsylt och kaffe.
    Medan vi fikade kom det faktiskt massvis med folk, trots regnet. Och sen, nästan helst plötsligt, så började vädret klarna upp mer och mer! Vi bestämde oss för att gå en promenad.
     Det var rätt så geggigt på vägen, man hade lätt behövt gummistövlar. Jag lyckades dessutom klafsa ner i en dypöl när jag skulle smaka på källvattnet som rinner en bit ner på vägen, haha. Självklart i tygskorna!
    Det var verkligen jättefint, det liksom ångade om naturen när solen började lysa och varmt och gött var det. En nackdel med regnet var då att skogssniglarna började krypa fram över vägen....

Efter besöket så åkte vi till Maxi och handlade ett enormt paket blöjor och lite annat smått och gott, barnbidraget kom ju den dagen.

Sådär, det var om vår utflykt till Övralid!

// Sabina

0 kommentarer: