RSS

söndag 23 maj 2010

Kolmården i bilder













Var på Kolmården igår med stora familjen (mamma, pappa och alla syskon plus deras barn!). Det var perfekt väder och smockat med folk! Vi lyckades pricka att komma samtidigt som busslasterna anlände, så första "etappen" fram till Bamses Värld kändes som att gå i en myrstack. Sen tunnades det ut en hel del efter hand, vilket var jätteskönt.
    Vi såg förstås en massa djur, och fikade två gånger. Att se delfinshowen blev ingen av, för kön var enorm till båda föreställningarna medan vi var på Marine World - så vi struntade i det och bestämde oss för att kolla på Tropikarium på hemvägen istället.

Att åka dit medan Ossian fortfarande helammas vill jag inte göra om - fy faan. Var bara stressad över när han ville ha mat och var jag skulle ta vägen med honom när det var dags. Det finns inte en enda bänk i hela djurparken! Enda bänkarna som finns utmed vägarna är rökrutor - hur tänkte dom där? Med alla backar och små barn/pensionärer borde det väl finnas någonstans att sitta. Annars är ju bänkar och stolar placerade på uteserveringarna, men man kan ju inte handla något att äta varje gång Ossian är hungrig.
    Första matningen skedde på en sten på Bamses Värld, eller rättare sagt gående i kön upp dit - haha. Men det gick bra att gå och amma samtidigt, var bara lite orolig att någon skulle knocka honom i huvudet med armbågen. Sen åt han vid sälarna, och sen på glasserveringen där vi köpte en Piggelin.
    På utvägen stannade vi till vid varginhängnaden, och där var det ganska lugnt med folk så Ossi passade på att bajsa. Bytte inne på toaletten på Tropikarium.

Inne på Tropikarium hände det! En liten apa anföll vagnen, satte sig först på kanten på liften och hoppade sen vidare till sufletten. Då slog jag till den med handen så den stack! Så rädd jag blev att den skulle ner i vagnen och bita Ossian. En tjej bakom skrek "nej!" när han hoppade.
    Men Ossian var alldeles lugn i sin bajsblöja, helt ovetande om dramatiken...

På hemvägen, vi åkte i vår bil med brorsan som körde, blev han hungrig igen så vi var tvugna att stanna och mata på en busshållsplats. Vi hade dessutom hamnat i en låååång bilkö, på grund av något vägarbete. Vi tog en mindre väg ut till motorvägen, för att vi trodde att det skulle gå fortare. He-he...
    När vi äntligen kom därifrån blev det mat på Max med resten av familjen, det var välbehövligt efter en lång och ganska skön dag på Kolmården!

Idag så kom Johan förbi en sväng, och vi picnikade ute vid hopptornet i Råssnäs, lite kyligt var det allt. En massa småfåglar kom och pickade i sig chips, dom är söta dom!

I morgon blir det mat hemma hos Ossians farfar, det skulle visst bli karré med potatis och bearneisås. Yummi, och jag kommer synda och äta sås. Det var evigheters evigheter längesen!

För att avsluta dagens meterlånga inlägg - i fredags så åt Ossian ersättning efter amningen och verkade gilla det! Gött, det ska vi testa med fler gånger. Tror tricket är att ge honom flaskan när han har ätit innan, som lite komplement. Är han vrålhungrig så slutar det med att han skriker och sväljer ett par kilo luft istället, men när han var lugn så klunkade han i sig flaskan utan problem. Det var bara 40ml, men i alla fall. Det är ett steg på vägen. Så stolt över lillplutt, älskar dig och Johannes mer än allt annat i världen! <3

// Sabina

0 kommentarer: