RSS

fredag 6 augusti 2010

Ossian Övertrött, skorv och en liten sessa

Usch så övertrött han var nu ikväll efter bara tre små slumringar under dagen.

Vi gick en liten promenad i det fina vädret, det känns som i början av sommaren igen - jättevarmt i solen och nästan kallt i skuggan. Vid fem så hälsade vi på Fia och sa grattis till Crille och Kathrin till förlovningen, fikade lite och Ossian fick testa en gåstol han nådde ner ifrån! Om han hade stått på ett slätt golv hade han säkert sparkat iväg sig, och han var överlycklig över att stå upp själv. Det är ju nämligen hans favoritsysselsättning ;-) 


I morgon ska han få smaka på femmånadersmaten tänkte vi, det låter godare och är mer som en hel måltid än fyramånadersburkarna. Tror tyvärr att han har lite ont i munnen, både tänder på gång och sen har han fått torsk. så jag har topsat på Ramlösa, och det tyckte han var jättemumsigt - konstig bebis. Vi får se om det hjälper om några dagar, annars blir det väl något från Apoteket.

På tal om det så köpte vi ju den omtalade Borago-salvan mot skorven. En stund efter att jag hade kladdat på den började han riva i håret, gnuggade sig i ögonen, rev sig i håret ännu mer och kliade till och med upp ett litet hål. Ögonen var knallröda och han gnällde. Det var bara att tvätta bort skiten!
    Så jävla dåligt. För det första kunde det väl ha stått att den inte bör hamna i ögonen, så hade jag satt på honom en mössa. Men i och för sig, han kan ju inte ha mössa på sig dygnet om i 8-10 dagar heller! Så det blev att gå till Apoteket igen och köpa Salsy-vase, salysylsyrevaselin. Tanten trodde att det var någonting i Boragon han inte tålde. Men Salsy-vase 1% funkade hur bra som helst, satt i 3 timmar och skorven lossade lätt med luskammen. Jag behövde inte hålla på i en evighet tills han blev knallröd som med vanlig babyolja. Så den rekommenderas! Snabb och mild.

Sara och Gustavs lilla sessa vägde 2910 gram och var 47 lång. Nu får vi hålla tummarna att Fia och Aris bebbe blir en pojk, annars blir Ossian omgiven av småflickor. Vem ska han leka krig med?
    I och för sig var jag alldeles insnöad på militärer och krig när jag var liten, så det kan nog lösa sig ändå. Jag har inga fördomar, haha.

Vi sitter och kollar på I love you man, gjorde en paus eftersom Johannes blev hungrig och gör makaroner och falukorv. Ossians farfar sms:ade från Finland, de har plockat 10 liter blåbär och har det jättevarmt och skönt.

// Sabina

0 kommentarer: