RSS

onsdag 16 juni 2010

Nattpigg

Mjo, i natt så var Ossian hungrig runt ett-snåret. Vi la oss lite efter tolv, och då bökade han omkring i sömnen och tuttade på sina händer väldigt högljutt. Så blev han ännu mer bökig och började låta lite, så vi testade att släcka läslampan och se om han somnade om. Då kom det ett väldigt högljutt "hau!" från hans säng, som om han blev förvånad över att det blev mörkt. Vi väntade lite, men han fortsatte jollra och tutta på händerna så det var bara att ta upp honom och ge mat :-D
    Sen sov han till sju, fick mat och sov till tjugo över nio - eller han var nog vaken tidigare men låg och pratade med sig själv en stund. Han har börjat "prata" otroligt mycket senaste dagarna, testar olika ljud och hur högt han kan låta. Gråter gör han inte så värst mycket, han mer gnäller en stund istället för att börja gråta. Det är ju skönt, haha. Man hinner höra på honom att han är hungrig innan det blir kris, liksom. Så har han blivit duktigare på att greppa saker och få dem att hamna i munnen, bland annat sakerna i babygymmet. Det tycker han är jättekewl.

Bilden här är Ossian i förrgår, vi har ju haft hans säng uppallad några dagar eftersom han har varit snuvig. Det har resulterat i att han sparkar ner sig till fotändan och lägger sig på tvären i sängen, haha. Jag undrar hur han ska göra när han är för lång för att ligga på tvären? Han har lite konstig sovstil.

Idag och i morgon är Johannes ledig. Hans semester börjar på måndag, och då kanske vi lånar mammas och pappas hus när de åker till Skåne. Vi kanske också ska till Båstad en sväng, där Johannes faster bor. Det vore riktigt roligt, jag saknar havet!

Vi var ute i fem timmar i eftermiddags, gick till bibblan, åt på Texas och myste i stadsparken på en filt. När vi kom hem var Ossian väldigt gnällig, fram till nu när han somnade. Tror att han har en sån där utvecklingsfas just nu, för tänder lär det ju inte vara redan - även fast han dreglar galet hela tiden.
    Han passade förresten på att göra en raketbajsning på biblioteket, som läckte ut på ryggen och jag vet inte vad... det blev ombyte på toaletten i alla fall! Efter det gick vi till Alko och köpte en flaska vitt, en Chapel Hill mousserande alkoholfri och någon sorts äppelöl som också var alkoholfri. Tog ett halvt glas vin på balkongen förut, vi satt och saknade en trädgård så det gjorde ont...

Och min dator har blivit alldeles konstig, den stängde av sig själv tre gånger förut. Den var inte för varm och det hittades inga virus med antivirusprogrammet. Kanske dags att köra om den ännu en gång... så får vi se hur länge den håller.
    Nu har Johannes gått till Sjövik för att träffa Rajraj och Zara. De ringde lite för sent, annars hade vi tagit med Ossi i vagnen så hade han fått sova där. Men han var redan i sin pyjamas, så jag stannade hemma. Det kanske blir en eftermiddagstur dit i morgon med Timo, My och Marcus för en glass.

// Sabina

0 kommentarer: