RSS

söndag 6 juni 2010

Städdag

Tar en paus i städningen nu, har hållit på sen halv ett ungefär! Så där jättesnabbt har det väl inte gått, med bebis och allt, men alla rum är dammade nu och alla saker och möbler är avtorkade. Vi har ganska mycket småplock, märker jag...! Gjorde ett par trastag ute på balkongen också, katten sitter ju på bordet där ute så det är alltid grus och damm där.
    Kläderna stoppade jag in i hallskåpet tillsvidare, och de som passar honom för tillfället hamnade i hans byrå. Tänkte gå igenom kassen med hundratals strumpor och sockar och se om alla sitter ihop och vad det är för storlekar också, haha. Det kommer ta flera timmar!

Nu är disken kvar, och att torka av diskbänk och spis. Sen är det klart för idag. I morgon ska dammsugaren fram, och kanske moppen också. Det var evigheter sen jag moppade golvet, det var innan Ossian kom någon gång. Det behövs ju nu på sommaren, när man går in med skor lite då och då. Dessutom har vi samlat på oss pant som vanligt, som står i köket och skriker "här finns det ju pengar att hämta, panta oss då!". Men det blir fan aldrig av att göra't! x)
    En sopkvast måste vi skaffa till balkongen - går inte dammsuga på det grova golvet. Den borsten vi har är ju görkort handtag på, det går inte sopa ett helt golv med den. Den duger bara till kattsanden i badrummet...

Närmast ett mirakel hände förut, förresten - Ossian hade ätit och jag la honom i sängen för att damma en stund innan han ville upp igen. Så jag satte upp hans stora nalle i blå tröja bredvid så den gosade honom lite på kinden. Och efter en halvtimmes prat med den där nallen så slocknade han. Det var ett tag sen han somnade av sig själv på eftermiddagen! Han tröttnade väl på att den där konstiga människan i blå tröja aldrig svarade när han pratade med honom, haha.

I kylen står en princesslängd och väntar på att bli uppäten för att fira nationaldagen, mumma!


// Sabina

0 kommentarer: